Tänään ja huomenna siis ovat viimeiset Espanjassa suorittamani kokeet. Tämän päivän kokeen aiheena ovat "Procesos Biotecnologicos" eli todella mielenkiintoista, mm. oluen, viinin, jugurtin, antibioottien ja bioenergian valmistuksesta. Ongelmana on että aihealue on vaan todella suuri enkä oikein ole varma mitä kokeessa tulisi osata - joten on keskittynyt vain asioihin jotka kiinnostavat eniten ja jättänyt metaboliareittien ulkoaopettelut väliin. Erikoista on että jopa kämppikseni myöntävät että aihealueeni on mielenkiintoista, vaikka ovatkin vakuuttuneita että insinööritieteet ovat jotain aivan ihmeellistä (ja tylsää) mistä ei voi tajuta (he opiskelevat taloutta, kieliä ja poliittisia tieteitä). Tosin kun ryhdyin selittämään että tehdassuunnitelussa ongelmana elintarvikkeiden kanssa on korkea viskositeetti mielenkiinto loppui kuin seinään...

Huomenna on tilastotieteen koe. Se taas on selkeämpi alue, mutta opettajan tuntien en oikein tiedä mitä odottaa kokeelta. Kokeet ovat onneksi vasta iltapäivällä, joten ehtii vielä kerrata hieman aamupäivällä - eli nyt vielä viimeiset katsaukset alkoholien valmistuksesta.

Kuten niin moni tahattomasti koko ajan muistuttaa, paluu lähestyy hurjaa vauhtia. Enää vajaat 2 viikkoa ja olen Suomen maanperällä. "Normaali elämä" ei kovin paljon huokuttelisi - tulee todella ikävä "näitä hulluja espanjalaisia" niin kuin he itse itseääni kutsuvat. Onneksi vielä ehdin nauttia auringosta kunnolla, joka täällä todellakin on hieman erilainen Suomen aurinkoon verrattuna. Olen kahden päivän aikana käynyt viereisessä puistossa lukemassa Martinan kanssa, yhteensä noin 2h aurinkoa ja olen jo yllättävän (punaisen) ruskea. Täällä olisi todella helppo hankkia ihosyöpä - niin huokuttelevaa tuo auringossa makaaminen on kun tulokset näkyvät heti.