Eilen oli viimeinen, estadictican koe. Saa nähdä miten meni kokeet. Luulen että ainakin 2/4 meni läpi ja olisin kovin ilahtunut jos myös nuo 2 muuta. Mutta ainakin Economian kurssin tentti tuntui aika toivottomalta, joten saa nähdä kuinka paljon erasmus voi saada anteeksi...

Nyt tuntuu todella oudolta - ei enää mitään kouluhommia tehtävänä. Tavallaan aika haikeaakin - enää ei tarvitse mennä koululle eikä todennäköisesti nää enää kurssikavereitakaan. Ensi viikolla ajattelin kyllä käydä vielä kyselemässä miten kurssien suoritusmerkinnät saa Suomeen.

Kaiken kaikkiaan opiskelu toisessa maassa on ollut mielenkiintoista. Täällä opiskelu on hyvin erityylistä. Suurin osa kursseista on pienissä ryhmissä (osaksi varmaan siksi että kävin 5. vuoden "erikoiskursseja") ja opetustyyli muistuttaa paljon enemmän meidän lukiota kuin yliopistoa. Samalla on myös enemmän vuorovaikutus opiskelijoiden ja professeroiden välillä. Olen myös edelleen vakuuttunut että espanjainen systeemi on helpompi kuin meidän, kertaakaan en ole pudonnut kärryiltä (TKK:lla se käy erittäin usein) vaikka kieli ei ollutkaan äidinkieli. Osaksi varmaan syynä on se, että täällä valmistutaan yleensä "licenciatura":ksi eikä maisteriksi (tai DI:ksi minun tapauksessani), joka on hieman suppeampi kokonaisuus. Maisterin papereihin tarvitaan vielä vuoden tai kahden lisäopinnot (licenciatura on 5v). Mutta jotain kertoo myös se että eilen yksi kolumbialainen Ana Maria kertoi että on päässyt kaikki kurssit läpi ensiyrittämällä (en tunne kovin monta teekkaria joka ei olisi ikinä käynyt uusimassa). Kyseinen tyttö ei hirveästi viihtynyt ainakaan niillä kursseilla joilla minä kävin - voin ylpeänä kertoa etten ole jättänyt väliin luentoja ellei ole ollut aivan pakko (esim. toisen kurssin koe samaan aikaan).

Nyt siis alkoi lyhyt lomani (vaikka suunnittelin että jos tylsyys ehtii iskeä voisi aloitella katselemaan hieman jotain tenttikirjoja jos vaikka saisi pari noppaa TKK:lta toukokuun tenteissä). Mutta ainakin tämä viikonloppu on jo ohjelmatäytteinen. Tänään tulee Abrahamin unkarilainen tyttöystävä käymään ja olen luvannut pitää Noralle seuraa huomenna aamupäivällä kun Abraham on töissä.

Lauantaina olemme todennäköisesti (vihdoin) menossa käymään Cuencassa jos ei mitään muuta yllättävää tule. Illalla on luvassa Jorgen synttäri/Noran tervetuliaisbileet. Luvassa pitäisi olla ainakin hyvää ruokaa ja juomaa. On aina mukavaa kun pojat laittavat ruoan ja me vain istumme odottamassa... :) Varsinkin kun yleensä ei ole ollut valittamista - ruoka on aina ollut erinomaista.