Jäin miettimään liikennettä. Täällä kun se on hieman erilaista - tosin tuntuu että Suomessakin mennään koko ajan huonompaan suuntaan. Mutta esimerkiksi eri kampanjat kertovat jotain paikallisten asenteesta. Tällä hetkellä on käynnissä kaksi kampanjaa - kun tosiaan on vuoden vaarallisin viikko menossa liikenteessä.

Toinen kampanja koskee ylinopeuksia. Sloganina on "Syitä siihen ettet kaahaa on useampia. Valitse omasi." Ja täällä tosiaan monilla tuntuu olevan välillä avan uskomaton kiire. Pari viikkoa tänne asennettiin ylinopeuskameroita (ilmeisesti ensimmäistä kertaa - niin paljon niistä oli puhetta) ja olisi mielenkiintoista nähdä kuinka moni on jäännyt kiinni. Voisin kuvitella ettei ole mikään pieni luku.

Toinen kampanja joka on käynnissä on turvavyönkäytöstä - sillä kuten me suomalaiset jo tiedämme "se säästää elämiä". Onkin aivan uskomatonta että kun hyppäämme autoon takapenkkiläiset eivät yleensä laita vöitä ja (aikuiset ihmiset) ovat pari kertaa kysyneet "Ei kai täällä tarvitse vyötä?". Meitä suomalaisia katsotaan hieman kummallisesti kun ensimmäinen reaktio on laittaa vyö - niin etu kuin takapenkillä. Yksi paikallinen sanoikin: "Tuo on hyvä tapa - täällä sitä harrastetaan turhan vähän."

Vähän tuo opiskelu tökkii - tulee aina välillä kaikkea muuta tärkeää mieleen mikä on ihan pakko kirjoittaa tänne blogiin...