Olen jo muutamaan kertaan saanut kommenttia paikallisilta siitä että käytän paljon enemmän käsiäni puhuessani (niin suomea kuin espanjaa) kuin muut suomalaiset - en siis suinkaan enemmän kuin paikalliset. Johannan kanssa puhuimmekin siitä, että Suomessa käsillä selittäminen tulkitaan epävarmuudeksi ja lähes epäpätevyydeksi. Täällä se vain auttaa toista ymmärtämään asia.

Eilen täällä esiteltiin uusi ohjelmaformaatti Ranskasta nimeltä "Tengo una pregunta para usted" eli "Minulla on teille kysymys". Ideana on tuoda "normaaleja" kansalaisia kysymään kysymyksiä poliitikoilta (näin vaalien alla - ne ovat toukokuussa). Eilen oli vuorossa pääministeri, Zapatero. Mielenkiintoinen formaatti vaikka Zapatero osaakin puhua todella hyvin paljon sanomatta mitään joten loppujen lopuksi en ole varma tuliko mihinkään selvää vastausta. Toinen mielenkiintoinen asia oli Zapateron käsien käyttö - heiluivat aivan samaan malliin kuin muidenkin paikallisten.

P.S. En tiedä ovatko keskieurooppalaiset vain keskimäärin enemmän kiinnostuneita politiikasta kuin suomalaiset vai liittyykö se osaksi siihen että Martina opiskelee poliittista tiedettä (ei taida olla tuon niminen Suomessa) mutta keskustelemme täällä kämpillä paljon enemmän politiikasta kuin normaalisti Suomessa.