Tuntuu että viime päivinä on tapahtunut paljon tai ainakin univelkaa on kertynyt ihan mukavasti. Kuten jo kerroinkin perjantaina oli Lionelin synttärit. Lauantaina tapasin entiset kämppikseni sekä Victorin ja yöunet jäivät taas lyhyiksi. Eilen taas oli Christinen läksiäiset täällä, joten vaikka pääsin nukkumaan "jo" klo:1.30 edellisten öiden univelat tuntuivat aamulla kellon soidessaklo:8.

Christine siis lähti tänään ja minä muutin Christinen vanhaan huoneeseen. Entiseen huoneeseeni taas muutti saksalainen Max. Olen ehtinyt jo asettumaan uuteen huoneeseeni ja olen hyvin tyytyväinen vaikka seinien maalaus ei ehkä läpäise kaikkia (=Johanin ja Nikon) kriteerejä ja huone on hieman pienempi kuin aikaisemmat.

Yhden kurssini luennot loppuivat tällä viikolla. Nyt meillä ei kuulema ole mitään tekosyitä miksi meidän esitelmät eivät olisi mahtavia ja miksi emme pääsisi läpi kurssia - sillä aikaa opiskeluun ainakin on... Ensi viikolla pitäisi palauttaa esitelmäni oluen pastöroinnista ja seuraavalla viikolla (15.3.) pääsen ensimmäistä kertaa luokan eteen puhumaan - onneksi vain 10min, mutta aivan tarpeeksi sekin.

Sain yhden kokeen (Bioquimica y microbiologia industrial) tulokset tällä viikolla - sain "notable" eli "hyvät tiedot" - vastaa siis (asteikolla 1-10) kai noin 8. Eli ihan hyvin meni. Vielä odottelen muita tuloksia. Tosin tiedän jo ettei orgaaninen voinut mennä läpi.

Tänään oli tilastotieteen ensimmäinen laskuharjoitus. Oli taas aika espanjameininkiä. Saavuimme lähes kaikki paikalle ihan ajoissa, mutta kun assari kysyi kuinka monella ei ollut laskaria mukana kaikki viittasivat. Sen jälkeen koko 30 hengen ryhmä siirtyi "reprografian" (=paikka josta saa prujuja ja voi monistuttaa) luukulle jossa meille selvisi ettei koko laskaria edes ollut vielä siellä. Hetken sekoilun jälkeen assari toi laskarin ja reprografian tyytyväinen työntekijä pääsi monistamaan sitä 30 kertaan... Noin puoli tuntia myöhässä pääsimme aloittamaan harjoittelemaan Mathlabin käyttöä. Onneksi vieressäni istui poika joka ei hirveästi pahastunut siitä että kyselin koko ajan ja käytönnössä tein kaiken samalla lailla kuin hän sillä Mathlabin periaatteet eivät ole oikein hallussa vaikka joskus sitä on varmaan jollain KeLan/TeSun kurssilla käytettykin.

Eilen tilastotieteen tunnilla pääsin koittamaan espanjan taitojani matikan osalta. Olimme saaneet kotiin tehtäviä joissa piti laskea ihan perusasioita. Yksi lasku oli kompa eikä sitä voinut ratkaista, joten olin kirjoittanut paperiin "no es posible" perusteluiden kera. Professori laittoin yhden tytön taululle ratkaisemaan laskua ja sillä aikaa tuli vierelleni ja sanoi "kohta saat kertoa miten se oikeasti menee - sillä olet ainut joka oli laittanut oikean vastauksen". Enää en mene ratkaisemaan laskuja oikein... :)