Tänään alkoi viimeinen kevään kursseistani - estadistica, eli tilastotiede. Espanja on muuten hassu kieli - usein voi ottaa sanan englannista ja laittaa joko eteen "e" (kuten estadistica tai estructura) tai loppuun "dad" tai "ción" (kuten universidad tai imaginación) ja tadaa - espanjaa, en ymmärrä miksi englanti on niin vaikeaa paikallisille.

Mutta siis takaisin kursseihini. Estadistican professori vaikutti aluksi erittäin pelottavalta, mutta on loppujen lopuksi mukava. Tosin opetustyyli on hieman erilainen kuin mihin olen tottunut. Professori ravaa luokkaa edestakaisin ja kyselee ihmisiltä kysymyksiä ja vaatii osallistumista kaikilta. Täytyy varmaan mainita että kyseinen kurssi on ensimmäisen vuositason kursseja joten muut ovat vielä enemmän peloissaan kuin minä.

En muista olenko jo maininnut mitä muita kurssejani käyn. No tässä ne kuitenkin tulevat: "Tecnología alimentaria" jossa käydään läpi eri teollisuudessa käytettäviä ruoansäilömismenetelmiä - kuulostaa tylsältä mutta on mielenkiintoista. "Procesos biotechnologicos" jossa jutellaan eri pöpöjen metaboliasta, entsyymien, antibioottien, sitruunahapon, polysakkaridien ja proteiinien valmistuksesta bioteknisin menetelmin. "Económica y organización de empresas" joka on melkein kuin tuotantotalous hömppää.

Asiasta aivan toiseen. Olen viihtynyt täällä uudessa kämpässäni erittäin hyvin sillä ilmapiiri on hyvin erilainen. Olemme kaikki joko nykyisiä tai entisiä erasmuksia ja suunnilleen samanikäisiä. Tällä hetkellä täällä asuu ranskalainen Lionel, joka oli viime vuonna täällä vaihdossa, nyt töissä ranskanopettajana, itävaltalainen Martina (erasmus) ja saksalainen Christine (erasmus). Christine on lähdössä takaisin kuun lopussa ja tilalle tulee saksalainen Max (myöskin erasmus). Kaikki siis todella mukavia ja tulemme toimeen erittäin hyvin. Positiivista on myös että puhumme keskenämme espanjaa jota osaamme kaikki suhteellisen hyvin (Lionel erittäin hyvin ja Max hieman heikommin). Laitoin muuten nettisivuilleni pari kuvaa täältä, yliopistolta ja vanhalta alueeltani.