Täällä on tämän viikon ollut hieman keväisempi ilma. Tai ainakin tuntuu siltä kun lämpötilat ovat 15C pinnassa, aurinko paistaa ja näkee ihmisiä t-paidassa. Jos ilmat eivät tästä enää kylmene niin talvi jäi aika lyhyeksi - noin viikon oli oikeasti talvitakillekin tarvetta. Tosin kaikki sanovat että tämä on ollut erittäin lämmin talvi, niin kuin ilmeisesti Suomessakin.

Olen sen verran espanjalaistunut että asioiden hoitaminen kestää nykyään aika kauan. Totesin noin kuukausi sitten että olen unohtanut koulumme netin "Campus Virtualin" salasanan. Tänään vihdoin kävin campus virtualin toimistolla (joka siis on aivan kemian osaston vieressä) ja sain vaihdettua salasanan. Hieman naureskelivat siellä kyllä kun sanoin että olen unohtanut sekä salasanani ja vastauksen kysymykseen joka tulee kun yrittää vaihtaa salasanaa... Onneksi olen erasmus niin saan kaiken anteeksi :)

Hoidin myös tänään toisen asian jota olen miettinyt tässä kuukauden verran. Kävin hakemassa erasmus toimistolta (joka on myös lähellä kemiaa) todistuksen syyskuussa käymästäni espanjan kurssista. Ilmeisesti muutkin ovat kysyneet samaa paperia sillä se oli siellä kansiossa odottamassa minua. Huomasin myös todistuksestani että käymäni kurssi olikin "avanzado" eli edistyneiden tasoa... en kyllä huomannut sitä :)

Kun kerrankin jaksoin ryhtyä hoitamaan asioita kävin samalla myös Alunin toimistolla (edellinen asuntoni oli heidän kautta) hakemassa takuuvuokrani. Nyt on todella tehokas olo kun tuli samalla hoidettua niin monta asiaa :) Samalla tuli todistettua espanjan ihana byrokratia (joka on kyllä Suomessakin tai ainakin TKK:lla välillä yhtä mukava). Kävin nimittäin ensin kysymässä yhdestä toimistosta mitä pitää tehdä kun on unohtanut salasanan, sieltä minut ohjattiin oikeaan paikkaan - jossa ensimmäinen kysymys oli "Sanottiinko sulla että tule tänne?" Yritin myös saada erasmus toimistolta ESN kortin jolla saisi alennuksia (en ole vielä viimeisen puolen vuoden aikana ehtinyt hankkia sitä) - mutta kuulemma se tulee hakea toisesta erasmus toimistolta joka on hieman kauempana (on myös olemassa kolmas erasmus toimisto vielä kauempana + joka osastolla on omat toimistonsa - jokaisella omat tehtävät eivät voi mitenkään hoitaa toistensa asioita...)