Tänään oli taas mielenkiintoista luennoilla. Opettaja kertoi siitä mitä kaikkea "ihmeellisyyksiä" on keksitty entsyymeillä. Yksi kummallisuus oli vähärasvainen "jamón" eli (usein ilmakuivattu) kinkku. Kun opettaja kertoi kyseisestä outoudesta kaikki nauroivat ja ihmettelivät yhdessä mitä sellaisella oikein tekee...

Toisella luennolla puhuimme erilaisista pakkausmenetelmistä ja tuotteiden sterilointimenetelmistä. Esimerkkinä tertapackiin pakatusta tuotteesta opettaja mainitsi gazpacho keiton (=kylmä kasviskeitto). Mutta totesi heti perään että se on paljon parempaa metallipurkista. Tästä syntyi pitkä keskustelu luokassa siitä onko gazpacho hyvää ja voiko sitä syödä jos se ei ole äidin tekemää... Kaikki muuthan tietenkin vielä asuvat kotona - ovathan se selvästi alle 30v.

Välillä tulee kyllä sellainen olo että täällä hieman on erilainen suhtautuminen ruokaan kuin Suomessa. Esimerkiksi meillä kotona minun rasvaton maitoni on aivan yksin muiden "normaalien" maitojen (rasvaa 3-4%) joukossa. Suomessa en myöskään voisi kuvitella nuorten naisten jääkaapin olevan täynnä erilaisia makkaroita.