Viime vuonna Espanjan maanteillä kuoli 4925 ihmistä. Suomessa vastaava luku oli 379. Väkilukuun suhteuttuna Espanjassa siis kuolee lähes 1,5 kertaisesti Suomen määrä. Erona on että täällä kuolleiden määrät ovat laskeneet viime vuosina kun Suomessa luvut ovat nousseet. (Jos joku huomaa jonkun laskuvirheen - ilmoittakaa koska tuo ei tunnu hirveän paljon suuremmalta varsinkin jos ottaa huomioon paikallisen liikenteen tyylin...)

Lueskelin erästä nettisivua linnuista. Siinä annettiin esimerkkinä Pajusirkku, joka muuttaa Suomesta talveksi Italiaan. Perille se saapuu marras-joulukuussa. Eli aikaisemmin näkemäni linnut olivat ilmeisesti muuttolintuja jotka ovat saapuneet tänne. Vähän kyllä mietityttää miksi ne tulevat tänne kun täälläkin on kylmä! Ehkä ne menevät Espanjan rannikkolle jossa on aina aika siedettävä ilmasto.

Katsoin myös Miguel de Cervantesista hieman faktoja kun totesin etten juuri tiennyt mitään kyseisestä kirjailijasta. Don Quijotekin on lukematta - taitaa olla turhan haastava espanjaksi, joten täytyy varmaan lukea se suomeksi. Kyseinen kirja on muuten maailman toiseksi eniten käännetyin - raamatun jälkeen. Aika hassua ajatella että Cervantes kirjoitti tuon mestariteoksen samoihin aikoihin kun Suomessa vasta saatiin ensimmäinen aapinen, ABCkiria... Cervantes syntyi noin vuonna 1547 Alcalá de Henaresissa, joka sijaitsee Comunidad de Madridissa (= Madridin maakunta) ja kuoli vuonna 1616 Madridissa. Nämä siis lähinnä itselleni tiedoksi - kun täällä ollaan turhan hyvin perillä kaikista historian/kirjallisuuden jutuista ja on noloa kun ei tiedä. Ei diplomi-insinöörin tarvitse muistaa kaikkia vuosilukuja...