Ajattelin etten puhuisi kokeistani ennen kuin tiedän tulokset mutta niistä ei oikein tiedä millon ne tulee. Tai oikeestaan ne eivät olleet kokeita (examen) vaan "testejä". Erona on laajuus ja se että on vain tunti aikaa. Viime viikolla oli siis testi Bioquímica y microbiología industrialista. Se oli aika lyhyt - 5 kysymystä. Ymmärsin kaikki ja jopa tiesin aika hyvin mitä vastauksiin haluttiin (maanantaina kävimme läpi vastaukset), mutta totesin ettei espanjani ole vielä aivan vaaditulla tasolla - nyt siis nähdään onko erasmuksilla samat vaatimukset kuin muilla.

Tänään oli biologian testi. Se olikin hieman vaativampi, liikaa nippelitietoa... Ei sekään mikään ylivoimainen olisi ollut jos olisi opiskellut hieman enemmän mutta viime viikon vierailut hieman häiritsivät keskittymistä (ne oli varattu ennen kuin tiesin milloin koe on). Mutta sain silti jotain vastauksia paperille - joten saa taas nähdä mikä on vaatimustaso.

Yleisesti opiskelu täällä on mielestäni hieman helpompaa kuin Suomessa. En tiedä johtuuko se siitä että valitsemani kurssit ovat helppoja vai että olen käynyt jokaisella luennolla (jota en voi aivan sanoa Suomessa...) mutta ymmärrän aivan kaiken. Tuntuu että täällä jatketaan siitä mihin lukiossa jäädään kun Suomessa oletetaan että osaamme aika paljon enemmän. Olen myös todennut että espanjankieliset oppikirjat ovat erittäin helppoja ymmärtää - "tiedekieli" kun on hyvin samaa kaikilla kielillä (englanti todennäköisesti auttaa aika paljon) kun taas esimerkiksi sanomalehdet ovat paljon vaikeampia ymmärtää! Sama on luennoilla - ymmärrän aina kun puhutaan "asiaa", mutta suurin osa vitseistä ja muista ohi asian menevistä asioista jää ymmärtämättä. Tosin pikku hiljaa olen alkanut ymmärtää myös vitsejä. Onneksi en kuitenkaan ymmärrä aivan kaikkea - orgaanisen kemian opettajamme kertoo aina kaikesta kivasta mitä ruoassa/käyttötuotteissa on... ymmärrän aina vaan "muy toxico" (=erittäin myrkyllistä)... Ei kuulemma kannata uskoa jos tuotteessa sanotaan "luonnonmukainen ja terveellinen".

Lisäilen kohta nettisivuilleni kuvia jalkapallopelistä - kannattaa käydä ihailemassa Robinhon keltaisia kenkiä!