Täällä on tällä hetkellä tavanomaista lämpimämpi sää eikä tunnu ollenkaan lokakuulta. Lämpötilat ovat olleet lähempänä 30°C kuin 20°C. Täytyy nauttia kunnolla koska talvella täälläkin on aika kylmä (ainakin sisällä kun on vaan yksinkertaiset ikkunat eikä kunnon tiivistyksiä). Ongelmana on että metrossa on aina todella kuuma. Aamulla on välillä ollut vähän vilpoisa, joten on laittanut pitkähihaisen paidan päälle - mutta metrossa hiki nousee pintaan! Todella mukavaa sitten kun tarvitsee oikeasti takkia ulkona.

Käytiin tänään suomalaisten Erjan ja Nooran sekä ruotsalaisen Isabelin kanssa El Rastron markkinoilla. Muut tulivat suoraan baarista (jonka olin jättänyt väliin kun on hieman flunssainen olo) joten ei viivytty hirveän kauan, mutta oli silti ihan hauska nähdä paikka. Markkinat järjestetään sunnuntaisin La Latinan alueella kaduilla  levittäytyen aika laajalle. Me saavuimme aikaisin paikalle ja osa kojuista oli vasta avautumassa, mutta puolen päivän aikaan paikka oli aivan tupaten täynnä ihmisiä. Lähtiessämme pois metroasemalla meitä vastaan tuli jatkuvana virtana ihmisiä - kaikki varmaan menossa markkinoille. Hieman turhan turistipainotteinen oli kylläkin eikä tavara ollut mitään laatukamaa, mutta kuulemma erittäin perinteikkäinen - keskiajalta saakka .

Täytyy vielä hieman ihmetellä paikallisten aikatauluja. Baareihin mennään klo: 00-02 ja siellä ollaan aamuun saakka. Suurin osa paikoista sulkeutuu klo: 6, jolloin lähtevät sopivasti ensimmäiset metrot. Mutta jos haluaa voi vielä jatkaa jatkoille, arkisin klo: 9 saakka, mutta viikonloppuisin klo:12 saakka! Siinä täytyy olla aika hyvä kunto jos jaksaa olla bilettämässä niin kauan! En ole varma kerroinko jo että puolipäivä on täällä klo:14... koska sillon on lounasaika :) Niin ja aamupäivä on siis klo:14 saakka ja iltapäivä vastaavasti myöhempään kuin meillä.

Täällä muuten ihmiset huutavat baarissa pilkun jälkeen jotain käsittämätöntä, josta en ole vielä kertaakaan saanut kunnolla selvää, mutta jonka juuri löysin goolettamalla: "aaaaalcohol, aaaalcohol, alcohol, alcohol, alcohol, hemos venido a emborracharnos, el papa nos da igual" (suomeksi suunnilleen: "Alkoholi, alkoholi, me tultiin tänne kännäämään ja lopputulos ei haittaa!") Kuulemma sama huudetaan aina jalkapallopeleissä. Outoja nämä espanjalaiset.

Puhuttiin muuten perjantaina Erjan, Nooran ja Isabelin kanssa että pitää mennä katsomaan jalkapalloa, Espanjassa kun ollaan. Pitää kuulemma mennä katsomaan Real Madridia koska Erja haluaa nähdä Beckhamin :) Ja onhan niiden stadioni isoin täällä. Katselin juuri netistä että hinnat ovat 70e-140e... Mutta on varmaan aika eri asia kun pelit Suomessa - varsinkin jos menee katsomaan jotain Champions League -peliä.

P.S. Laitoin pari (siis oikeesti 2 kpl) uutta kuvaa sivuille