Ajattelin kertoa pari asiaa jotka poikkeavat hieman Suomesta. Luin tänään lehdestä juttua, jossa puhuttiin internetin käytöstä. Artikkelissa kerrottiin, että netin käyttö on lisääntynyt Espanjassa. 16-74 vuotiaista 54% käyttää nettiä, näistä 40% säännöllisesti. Tämä tarkoittaa siis joka viikko. Muistaakseni olen Suomessa lukenut vastaavia tutkimuksia, mutta niissä säännöllinen tarkoittaa päivittäin. Kuulin että täällä on tavallista etteivät toimistotyöntekijät lue sähköpostejaan joka päivä! Tiedän että olen epätavallisen aktiivinen netinkäyttäjä, mutta täällä ei lueta työposteja joka päivä!

Täällä on yliopistolla käytössä "ficha". La ficha on lappu johon laitetaan omat tiedot sekä valokuva ja sellainen annetaan jokaisen kurssin luennoitsijalle. Olin aluksi aika ihmeissäni kun käteeni tungettiin lappu ja kaikki olettivat tietäväni mikä se on. Muutenkin välillä tuntuu siltä etteivät ihmiset ymmärrä etten voi tietää kaikkia käytäntöjä. Ehkä sitä on itse samanlainen Suomessa, sitä ei vaan huomaa.

Totesin että asuntoni täällä on aika viihtyisä. Kävin nimittäin teellä kielivaihtoystäväni Marían luona. Paikka oli aika surkea verrattuna meidän asuntoon. Tosin María sanoi että heillä oli suunnitelmissa remontointi, mutta kuulemma vähän kerrallaan. Oli erittäin ylpeä siitä että kylpyhuone oli jo rempattu. Onhan se ihan mukavaa, mutta kuulemma menee vielä pari vuotta että loppu kämppä on valmis kun heillä on aikaa vain kesäisin pari viikkoa...