Tällä viikolla on törmännyt erittäin espanjalaiseen imiöön - siestaruuhka. Täällä on aamuruuhkan ja iltaruuhkan lisäksi myös siestaruuhka jolloin ihmiset kiiruhtavat kotiin tai ravintolaan syömään. Pääsen usein osaksi tätä ruuhkaa koska luentoni loppuvat usein klo14.30 joka on juuri sopivasti siestan alku. Toistaiseksi täällä ei ole kyllä ollut niin hirveän pahoja ruuhkia, sillä ihmisten työajat vaihtelevat aika paljon joten työliikenne jakautuu aika mukavasti. Eri asia tosin on maanpäällä - autoileville ruuhkat ovat tosi asia. Taas yksi syy miksi Helsingissäkin pitäisi olla toimiva metro.

Olen nyt päättänyt että otan vain 3 kurssia: elementos de biología, joka on helppo mutta ihan mukava perusbiologian kurssi, productos naturales, joka pääosin orgaanisen kemian kurssi ja melko vaativa (tai ainakin minulle, koska orgaaninen ei ole aivan täysin hallussa) sekä bioquímica y microbiología industrial joka vaikuttaa todella mielenkiintoiselta ja hyödylliseltä kurssilta. Tulin tähän johtopäätökseen koska totesin etten kuitenkaan saa korvattua mitään kursseja TKK:lla, joten on ihan sama käynkö 3 vai 7 kurssia, kunhan saan vaaditut 7ov. Kävin myös kokeilemassa biofísican kurssia, joka oli tappavan tylsä sekä bioquímica del desarrollo josta en tajunnut sanaakaan. En vieläkään oikein tiedä mitä kurssi käsittelee, ilmeisesti geenien eri tapoja vaikuttaa (desarrollo = kehitys)... tai jotain :) Mutta nyt voin keskittyä kursseihin täysillä - aivan uusi kokemus, joten täytyy nauttia tästä.

Sain kuulla tänään, että bio. & micro. industrial kurssiin kuuluu myös labrat. En tietenkään ollut valmistautunut siihen, joten huomenna menen ostamaan uuden labratakin. Odotan innolla labroja, on mielenkiintoista nähdä ovatko ne samanlaisia täällä kuin TKK:lla. Pitkän mietinnän jälkeen uskaltauduin ryhmään jossa oletetaan osaavan mikrobilsan perustyöskentelymenetelmät (oli 3 eri ryhmää osaamistason perusteella). Toivottavasti menetelmät eivät paljon vaihtele maan mukaan - ainakin professori oli sitä mieltä että voin hyvin mennä kyseiseen ryhmään. Labrat ovat ensi viikolla, iltapäivällä.

Kurssien vähyys muutti myös aikatauluani siten, että perjantaini ovat vapaat (paitsi ensi viikoilla kun on labraa). Täytyy varmaan kehittää jotain etten täysin laiskistu täällä. Yksi muutos on että päätin ostaa kaikkiin kursseihin kirjat, joten ehkä omistan perjantait kirjoille.