Netti alkoi taas tänään yhtäkkiä toimia. Outoa...

Olin eilen yhdessä kielivaihtotapaamisessa argentiinalaisen, kaksi vuotta Madrissa asuneen naisen kanssa. Meillä oli hauskaa, osaksi sen takia että olemme molemmat ulkomaalaisia joten pääsimme ihmettelemään yhdessä espanjalaisia :) Puhuimme mm. siitä miten outoa on että espanjalaiset asuvat vanhempiensa luona kunnes menevät naimisiin, eli yleensä kolmekymppisiksi asti. Sekä mm. espanjalaisesta tavasta dubata kaikki. Se kuulema alkoi Francon aikana osana sensuuria. Opin myös uusia asioita Argentiinasta. Kuulostaa mielenkiintoiselta maalta johon ehdottomasti haluan mennä käymään.

Argentiinan espanja on hyvin erikoista, kuulostaa lähes italialta, jossa on portugalin äänteitä. Itse asiassa olen pelännyt argentiinan aksenttia siitä saakka kun kuulin siitä, mutta suureksi yllätykseksi kun tietää erot sitä on suhteellisen helppo ymmärtää (nyt tarvitsee enää pelätä Sevillan espanjaa - eivät turhaan lausu konsonantteja eikä sanojen loppua). Samalla kun yritin oppia eroja huomasin että oma espanja on parantunut huomattavasti. Tosin on aina helppoa puhua natiivin kanssa.

Opin muuten tänään juomaan kahvia – siis oikeaa kahvia, ei suomilitkua. Kävin hyppytunnilla fysiikan kahvilassa (jota etsin jonkun aikaa, se on piilotettu kellariin) ja tilasin saman mitä viereisellä tytöllä oli. Se oli vahva espresso johon laitettiin 2/3 lämmintä maitoa (maksoi huikeat 0,55e). Tilauksen kanssa oli aluksi hieman vaikeuksia koska en ole vielä oppinut että pitää olla äänekäs ja itsevarma – olen kaikkea muuta keskinkertaisen espanjani kanssa. Onneksi vieressä oleva tyttö suuttui puolestani, joten sain kahvini :)