Espanjalaiset eivät syö kovin paljon lihaa. Kala on paljon suositumpaa ja sen huomaa supermarketin valikoimista. Ainut liha mitä voin ostaa on jauheliha (jota joudun syömään kolme päivää koska paketti on niin iso). Kaikki muu liha on joko oudossa muodossa tai vielä suuremmissa pakkauksissa - esim. kana on puolen kilon filepaketeissa jotka ovat todella kalliita. Olen siis siirtynyt lähinnä kasvis- ja kalaruoka linjalle. Saksalainen kämppikseni Raphaela on kasvisyöjä, joten olen oppinut monta hyvää reseptiä häneltä. Kalan kanssa on tullut pari yllätystä. Ostan lähinnä pakastealtaasta koska se on helppoa ja erittäin halpaa - yleensä noin 4e/kg, joten yhden fileen hinnaksi tulee reilusti alle euron. Olen syönyt jonkun verran merluzaa, joka on sanakirjan mukaan kummeliturska. Eilen ajattelin että maistan jotain muuta joten otin kalan jonka nimeä ei löytynyt sanakirjasta. Se oli lättänä, valkoinen mutta kun sen laittoi pannulle se avautui ja oli ontto sisältä! Katsoin uudestaan kuittia jonka sain kaupasta ja totesin että se oli mustekala. Maistui ihan hyvältä, mutta en oikein tiedä miten se kuuluu valmistaa.