tiistai, 26. syyskuu 2006
Ruoka
Espanjalaiset eivät syö kovin paljon lihaa. Kala on paljon suositumpaa
ja sen huomaa supermarketin valikoimista. Ainut liha mitä voin ostaa on
jauheliha (jota joudun syömään kolme päivää koska paketti on niin iso).
Kaikki muu liha on joko oudossa muodossa tai vielä suuremmissa
pakkauksissa - esim. kana on puolen kilon filepaketeissa jotka ovat
todella kalliita. Olen siis siirtynyt lähinnä kasvis- ja kalaruoka
linjalle. Saksalainen kämppikseni Raphaela on kasvisyöjä, joten olen
oppinut monta hyvää reseptiä häneltä. Kalan kanssa on tullut pari
yllätystä. Ostan lähinnä pakastealtaasta koska se on helppoa ja
erittäin halpaa - yleensä noin 4e/kg, joten yhden fileen hinnaksi tulee
reilusti alle euron. Olen syönyt jonkun verran merluzaa, joka on
sanakirjan mukaan kummeliturska. Eilen ajattelin että maistan jotain
muuta joten otin kalan jonka nimeä ei löytynyt sanakirjasta. Se oli
lättänä, valkoinen mutta kun sen laittoi pannulle se avautui ja oli
ontto sisältä! Katsoin uudestaan kuittia jonka sain kaupasta ja totesin
että se oli mustekala. Maistui ihan hyvältä, mutta en oikein tiedä
miten se kuuluu valmistaa.
Kommentit