Erittäin hiljaisen alkuviikon jälkeen onkin ollut hieman kiireisempi loppuviikko. Torstaina kävin tapaamassa ensimmäistä kielivaihtoystävää Maríaa. Oli ihan hauska tavata espanjalainen joka muistutti enemmän pohjoismaalaista kun paikallista: Tuli ajoissa paikalle (oli jopa ennen kun oli sovittu), oli hieman hiljainen, tykkää matkustamisesta ja kielistä. Suurin osa paikallisista on täysin vastakohtia. Selvisi myös, että María asuu aivan vieressäni mikä on aika hauskaa koska tällä alueella ei asu kukaan muu tuntemamme. Perjantaina tapasin Evan, joka olikin taas enemmän espanjalainen vaikka olikin kova matkustelija. Eva esitteli innokkaasti Madridin kauppoja, ravintoloita ja biletyspaikkoja. Oli erittäin mukavaa huomata, että espanja sujuu suhteellisen hyvin paikallisen kanssa (eri asia on jos toinenkaan ei osaa kovin hyvin). Tosin välillä kieli menikin vähän Spanglishiksi (puhuin sitä nykyään erittäin sujuvasti, toivottavasti ei jää tavaksi).

Eilen oli yliopiston Erasmuksien järjestämät tervetuloa bileet. Menin paikalle ja totesin etten tuntenut ketään ja olin jo lähdössä pois kun törmäsin Erjaan, suomalaiseen tyttöön samasta kielikurssiryhmästä. Päätimme Erjan ja pari muun kanssa että Eramus bileet olivat turhan täynnä (jono oli n. 100m, eikä liikkunut mihinkään). Joten tapasimme Erjan paikallisia ystäviä. Siitä sitten alkoikin bileet espanjalaiseen tapaan. Kävimme parissa baarissa (mm. baarissa jossa oli rantahiekkalattia - kuulemma siihen hiekkaan on jäänyt useammat sandaalit). On muuten uskomatonta kuinka paljon paikalliset polttavat, välillä tuntui siltä että baarit olivat savupilviä. Pääsimme lopulta kotiin klo: 6:30 aamulla. Erjan ystävät olivat mukavasti autolla liikenteessa, joten kaikki saivat kyydin ihan kotiovelle. Espanjalaiset ovat erittäin ystävällisiä.

Tänään täällä on "La noche en blanco" (eli yö valkoisessa), kulttuuritapahtuma joka tapahtuu samaan aikaan myös Pariisissa, Roomassa, Riikassa ja Brysselissä. Olen menossa kämppikseni Rafaelan kanssa. Tänään on myös Erjan synttärit joten voi olla että on jotain muutakin ohjelmaa.