Tänään se alkoi - espanjan kielikurssi C1. Luulen että se on keskitason kurssi ja tuntuu oikealta - ainakin näin ensimmäisen päivän perusteella. Kurssia vetää aivan upea espanjalainen professori, joka kertoo meille Madridista, espanjalaisten tavoista ja tämän hetkisestä poliittisesta tilanteesta espanjassa (joka on kuulemma nationalistien takia aika räjähdysherkkä). Kurssi on klo:10-13 eli ei kovin paljon vie vapaa-aikaa. Meidän ryhmässä on noin 20 henkeä, joista suurin osa on saksalaisia ja italialaisia - joita tuntuu olevan täällä muutenkin eniten. Myös suomalaisia on turhan paljon, meidänkin ryhmässä mun lisäksi kaksi.

Ensimmäinen tunti oli aika helppo. Professori varoitti italialaisia "itañolista", englantilaisia ja saksalaisia liian vahvasta r:stä. Suomalaisille professori sanoi: "Te lausutte yleensä erittäin hyvin." Ja kun muita kuunteli niin oli kyllä helppo erottaa suomalaiset - kerrankin saa olla ylpeä suomalaisesta lausumisesta!

Professori myös vakuutti, että Madrid on oikeastaan aika turvallinen kaupunki. Kunhan pysyy pois pahimmilta alueilta ja turistipaikoilta. Madrid on kuulemma myös Espanjan kallein (Barcelonan ja jonkun kolmannen lisäksi) - eli hyvin valittu...